En Guide till Underkläder för Män

Många män kan jämföra shoppande av dam underkläder till ett minfält full av potentiella misstag och förvirring som kan spränga upp i ansiktet på en. Med  en mängd av storlekar, stilar och material att välja mellan är det svårt att fatta beslut om den perfekta gåvan och det är alltför lätt att välja fel.

Men oroa Er inte! Den här guiden är här för att hjälpa Er genom olika aspekter av underkläder inköp. Guiden tar hänsyn till både mått och storlekar som används i olika slags underkläder samt förklarar lite om de olika stilar av underkläder som finns tillgängliga. Allt detta för att hjälpa dig att hitta underkläder som inte bara passar utan också som gör din partner glad.

Storlekar

Storlek är den viktigaste faktorn när man köper underkläder för en kvinna. Det spelar ingen roll om du köper de perfekta underkläder som passar  hennes stil, är tillverkade av hennes favorit tyg och färg, om själva storleken inte är rätt. Att köpa fel storlek kan göra din gåva värdelös,  men den kan också även  förolämpa damen. Köp något för stort och du kan ge ett intryck att du tror att hon är större än hon verkligen är; köp något för litet och du får henne att känna sig för stor. Att köpa rätt storlek är därför viktigast.

Storleksguide

Storlekar ofta skiljer sig mellan länderna och när man handlar på nätet så är det värt att kontrollera att den webbplatsen som du köper från använder samma storlekar som i ditt hemland.

Behå  

Man mäter omkretsen på bröstkorgen direkt under brösten  (i cm) samt bröst volymen.  Det minsta kupa man kan köpa är storlek AA  och den största storleken är KK .

Tillsammans  Behå band och Kupa storlekar ger dig storleken på en bh, t ex 70D, 75C, 85A.

Underkläder

Underkläder mått är mycket lättare att förstå än behå mått. Mätningar ges i lätt att förstå bokstäver, från XS (extra small) till XXL (extra extra stor) men också högre för större damer. Alternativt finns det  ett numeriskt system som ibland används för att få mer exakta mått som varierar normalt från 6 (den minsta) fram till 24 (den största). Dessa två olika system för underkläder mått används omväxlande och nedan är guiden diagram för jämförelse av numeriska underkläder storlekar i olika länder.

Konvertering diagram för Storbritannien, Europa och USA
UK    Europe    USA
XS       8         34           4
S        10        36           6
M      12        38           8
L        14        40          10
XL      16       42           12
XXL    18        44           14

RÅD!

Innan du ens tänker handla underkläder borde du ha en god uppfattning om storlekar. Om gåvan är en överraskning och du inte vet den rätta storleken så kan du använda andra metoder för att ta reda på detta… Du kan kolla i hennes underkläder låda när hon inte är i närheten, eller ställa frågor som inte låter för tydligt. Om du verkligen inte har någon aning vilken storlek du ska köpa så är det ofta en bra idé att välja till exempel en babydoll  nattlinne som inte är så tajt.  Små skillnader i storlek kommer att vara mindre märkbara än i ett åtsittande plagg (som en korsett till exempel) där fel storlek är ofta direkt uppenbar.

Olika slags underkläder

Underkläder sets/uppsättningar har vanligtvist  två grundläggande delar: behå och trosa. Medan vissa mer avancerade stilar av underkläder också täcker magen, ben eller armar, så är nästan alla baserade kring dessa två grundläggande delar. Här är några exempel på olika  både behåar och trosor med en kortfattad förklaring för att hjälpa dig förstå skillnaderna mellan dem.

Behå Typer

Peek – a- boo

Behå med slitsar som visar  delar av brösten.

Open Cup

Behå där lite tyg (om någon) täcker brösten.

Demi-Cup (eller Balconette)

Behå som  täcker halva brösten till bröstvårtan eller strax över med ett horisontellt byst linje.

Vadderad

Behå som  får brösten att ser större ut.

Push Up

Behå som  lifter och skjuter ihop brösten för att få brösten att se fasta och större ut.

Trosor sorter

Trosa

Den vanliga välkända sorten: elastisk resår och vanlig rund benöppning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boy Shorts

Ser ut som trosor, men materialet sträcker sig längre nerför höfterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stringtrosa

G-stringtrosan där bak och framdelen sätts ihop med smala band. Tunt band bak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tanga

Ser ut som trosor, men det finns mindre material på sidorna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underkläder Set

Underkläder sets har vanligtvist  två grundläggande delar: behå och trosa.  Nylon strumpor ofta finns med  i setet.  Detta enorma utbud av både stil, färg och material gör att du kan alltid hitta ett underkläder set som din partner kommer att gilla samt passa din budget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korsett

Korsetten  används för att forma figuren,  att få smalare midja och större byst. Korsetter har ofta skenor att hålla formen och de stängs oftast med snörning. Korsetter går vanligen till eller över höfterna och tillverkas från satin, sammet eller spets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Babydoll

Vanligtvis korta och ärmlösa, babydolls nattlinnen består av inbyggda behåar  med en löst sittande kjol som slutar någonstans mellan naveln och höfter (även om det kan gå ner till låren i vissa fall). Hur mycket en babydoll avslöjar också beror på vilken tyg den är gjord av. Silk, microfiber, chiffong och satin är ogenomskinliga, medan spets, nät och mesh visar mera.

Men detta beror på formen av Babydoll också. På grund av den korta längden har  de flesta babydolls  underkläder  med i setet (trosor eller stringtrosa).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nattlinne

Ett nattlinne är ungefär som en babydoll: ett kort, allmänt ärmlöst plagg. Det ofta ser ut som många män föreställer sig  att ett traditionellt nattlinne ser ut.  Ett nattlinne sitter  i allmänhet tajtare runt höfterna och ger en mer elegant utseende än  enbabydoll.  Men man kan inte säga att ett nattlinne är gammaldags och osexigt  – långt ifrån! Nattlinnen finns nämligen i både  transparent spets och mesh, med utskurna sidor, open-cup behå, exponerade midjor samt i den mer traditionella ogenomskinliga versionen.

Efter du har läst denna Guide borde  du kunna plocka ut underkläder som kommer att glädja din partner och förhoppningsvis så förstår du kvinnors underkläder lite bättre. Det är enkelt egentligen – tänk bara på att få rätt storlek, välja en stil och färg som passar,  och vi är säkra att du och din partner kommer att älska din gåva i många år framöver!

 

Kommentera

Kommentera
  • (obligatoriskt)
  • (obligatoriskt) (kommer inte att publiceras)

Underkläder, maskeradkläder, stay ups, höga klackar och tillbehör ★ Hos oss Klarna faktura 0kr! ★ Underkläder: Obsessive, Chilirose, Dreamgirl, Leg Avenue, Livia Corsetti & m.m. ★ Personlig service, unika modeller, garanterat bästa pris.